Wayfinding &
bewegwijzering

Wat doen we concreet?

 • inventarisatie + behoefte-analyse
 • wayfinding studies en advies
 • binnen en buiten bewegwijzering
 • Masterplannen
 • Ontwerp & opmaak
 • Productie
 • Plaatsing & onderhoud

 

Meer dan wegwijzers

Als mensen hun weg niet vinden in een ruimte of op een openbare plaats, voelt men zich niet comfortabel en onzeker.

Wallrus beschikt over een ruime ervaring in het uitvoeren van wayfindingstudies in tal van domeinen. Efficiënte bewegwijzering brengt mensen naar een bestemming op een intuïtieve en zintuigelijke manier. Steeds op de meest eenvoudige en creatieve manier zowel in een gebouw als in de open ruimte.

Hierbij moeten factoren van gebruiksgemak, weersinvloeden, vandalisme, duurzaamheid steeds goed overwogen worden. Als partner luisteren we zorgvuldig en vertalen we uw noden in een totaalconcept.
Van behoefteanalyses, inplantingsplannen en conceptcreatie tot de volledige productie en plaatsing.

Wegwijzers en richtingaanwijzers staan steeds centraal maar Wallrus kan deze steeds ondersteunen met overzichtelijke kaarten, plannen, instructieborden, brochures en ook digitale oplossingen zodat alles een uniform geheel vormt.

Hoe gaan wij te werk?

ANALYSE:

Wij analyseren de huidige situatie aan de hand van plaatsbezoeken of de studie van een plan (bij nieuwbouwprojecten). We bestuderen hierbij de verplaatsingsstromen en de informatiebehoeften en brengen deze in kaart.

ONTWERP:

Voor elk project wordt een creatief ontwerp gemaakt. Creativiteit, leesbaarheid, hedendaagse typografie en uniformiteit zijn hierbij uitermate belangrijk. Uniformiteit met de huisstijl en de typologie van het gebouw of de omgeving worden nooit uit het oog verloren.

MATERIAAL:

Voor elk project zoeken we naar het beste materiaal of drager. We vertrekken daarbij niet noodzakelijk van bestaande systemen maar ontwikkelen vaak oplossingen die tegemoet komen aan de specifieke eisen van de omgeving.

UITVOERING & PLAATSING:

Ons team van monteurs zorgt voor een professionele plaatsing met respect voor de omgeving en binnen de afgesproken termijnen.

Een wayfindingstudie omvat volgende:

 • de analyse van de verplaatsingen van uw medewerkers en uw bezoekers
 • studie en bepaling van identificatie-en decoratie panelen
 • studie en bepaling van de directionele panelen
 • studie en ontwerp van naamborden
 • studie en bepaling van veiligheidssignalisatie

 

Testimonial icon
Elke dag helpen wij duizenden mensen om hun weg te vinden of om de juiste informatie op de juiste plaats te tonen. In een bedrijfsgebouw, een openbare ruimte, een pretpark of een museum.

Zin om met ons in zee te gaan?

Contacteer ons
RUIMTELIJKE VORMGEVING

RUIMTELIJKE VORMGEVING

Aan elk project ligt een goed en doordacht ontwerp aan de basis. Met een combinatie van creativiteit en het durven out-of-the-box denken geven we elk project vorm en schenken we het de aandacht dat het verdient.

Binnen & <br>buiten signalisatie

Binnen &
buiten signalisatie

Een goede signalisatie ondersteunt de herkenbaarheid van een bedrijf, site of locatie. Gevelbeletteringen, totems, fotowanden, reclame- en informatieborden, plattegronden en veiligheidssignalisatie.

Productie, <br>plaatsing & onderhoud

Productie,
plaatsing & onderhoud

In ons atelier beschikken wij over een uitgebreid machinepark voor de productie en uitvoering van uw project waarna dit door onze plaasters zorgvuldig gemonteerd wordt op de plaats van uitvoering.