Jet Import

Stoere totem in barnwood

Klant
Jet Import

Opdracht
Sign op totem

Volledig in harmonie met de strakke architectuur van het architectenbureau Goedefroo + Goedefroo van de nieuwe ‘Barn’ bij Jetimport te Lauwe ontwierp en plaatste Wallrus een totem en bijhorende signalisatie. Basisstructuur in staal en gelakt aluminium in combinatie met het stoere zwart geolied barnwood vormen een landmark op de site. Een subtiele sfeerverlichting met LED maakt het geheel af en leesbaar in het donker.

#outdoorsign #totem #wayfinding #barnwood

Bezoekerscentrum Omer Vander Ghinste

Omer Vander Ghinste

Klant
Brouwerij Omer Vander Ghinste

Opdracht
fotokaders voor bezoekerscentrum

In het nieuwe bezoekerscentrum van de brouwerij Vander Ghinste in Bellegem plaatste Wallrus 11 verlichte kaders. De historische beelden werden zorgvuldig ingescand en geprint op een opgeschuurde polyesterplaat voor een authentiek karakter. Vervolgens werden ze ingeframed in strakke zwarte LED frames waardoor de beelden bijna tot leven gewekt worden.

#polyesterprint #LEDbox #XXLprint 

Belexa

strakke belettering voor Belexa

Klant
Belexa advocaten

Opdracht
Outdoorsign

Naar aanleiding van hun rebranding vroeg het advocatenkantoor uit Kortrijk aan Wallrus om hun nieuwe huisstijl te implementeren op en rond het kantoor. Met 2 strakke totems aan de straatzijde wordt de bezoeker uitgenodigd om de oprijlaan in ter rijden. Bovenaan het gebouw werden indirect verlichte doosletters geplaatst en werd het embleem subtiel op de glaspartij aangebracht. Een subtiele sfeerverlichting met LED maakt het geheel af en leesbaar in het donker. Het geheel oogt strak en hedendaags. In samenwerking met Hunt branding agency.

#gevelbelettering #totem #zandstraalfolie 

The Greenhouse

logo, huisstijl en signalisatie

Klant
Kortrijk Xpo

Opdracht
Creatie logo, huisstijl en signalisatie

Naast een volledige make over kreeg het restaurant aan de Rambla in Kortrijk Xpo ook een nieuwe naam met bijpassend logo en huisstijl. Wij ontwikkelden het logo en alle bijhorende signalisatie voor The Greenhouse. Een strakke belettering, het logo op  de glazen gevel, wegwijzers en de communicatie rondom het gebouw.

#gevelbelettering #huisstijl #outdoorsign #wayfinding

Tignes

Altitudes Expériences...

Klant
Skistation Tignes

Opdracht
Restyling van vertrek en aankomsthal

Het Franse skistation Tignes investeert volop in de modernisering van haar infrastructuur. Voor de renovatie van de vertrek- en aankomsthal van de funiculaire die de skier naar La Grande Motte brengt, werd Wallrus gevraagd om de gevels en de signalisatie te hertekenen. In samenwerking met een frans architectenbureau werden alle gevels en interieurs gerestyled en voorzien van een hedendaagse informatieborden in combinatie met outdoor LCD schermen.
Voor de ingang werd een LED scherm van 36m2 geïmplementeerd in een gegalvaniseerde staalstructuur. Dit scherm wordt samen met alle andere schermen centraal aangestuurd is is bestand tegen de extreme weersomstandigheden.

#concept #creatie #belettering #digitale sign #outdoorsign #LED screen

Grand Hotel Belle Vue

Huisstijl en sign voor historisch pand

Klant
Grand Hotel Belle Vue

Opdracht
Huisstijl, interieurdecoratie, buitensignalisatie

Het Grand Hotel Belle Vue werd in 1912 ontworpen door architect Oscar Dumont op een driehoekig grondplan waarvan de drie hoeken beklemtoond worden door een toren. Dit stijlvolle hotel in De Haan vroeg aan Wallrus te helpen bij de volledige restylen van hun hotel. Bij de aanvang van de opdracht werd een nieuw logo en huisstijl vormgegeven. Tijdens de renovatie werd onze expertise ingeschakeld om de binnen en buitensignalisatie te herdenken en uit te voeren. Voor het interieur werden oude foto’s opgehangen en werden letters met de hand geschilderd.

#huisstijl #outdoorsign #interieur #fotografie #drukwerk

Ragolle Rugs

Signconcept voor nieuwe gebouwen

Klant
Ragolle Rugs

Opdracht
Signconcept voor nieuwe gebouwen

Wallrus ontwierp een totaalconcept voor de binnen- en buitensignalisatie voor de nieuwe gebouwen van Ragolle Rugs te Waregem.
Er werd gekozen voor een combinatie van mat zwart aluminium met matte reliëfletters. Het doel van de opdracht was het integreren van de bedrijfsnaam en de bewegwijzering volledig in harmonie met de hedendaagse architectuur en de omgeving.
Subtiel, stijlvol en leesbaar waren hierbij de basisgedachten.

#concept #gevelletters #totem #wayfinding #interieursign

Walibi

Restyling wayfinding

Klant
Walibi

Opdracht
Restyling in-park signage + way finding

De Walibi pretparken ondergingen onlangs een grondige metamorfose. Hiervoor ontwikkelde Wallrus een volledige nieuwe signalisatie die past binnen de nieuwe huisstijl en de rebranding van de 4 parken. Trendy attractieborden, stevige wegwijzers, overzichtelijke parkplannen,  duidelijke instructieborden en communicatie voor shops werden herdacht, ontworpen en vormgegeven. Duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en aanpasbaarheid vormden het uitgangspunt van deze studie.

Tegelijkertijd werd voor de 4 verschillende locaties een wayfindingstudie  gemaakt om de verplaatsingen van de bezoekers in kaart te brengen en te sturen en om de inhoud van de directionele borden te bepalen.

Alles werd in een handig handboek verzameld en dient nu als basis bij elke aanpassing of uitbreiding.

#concept #creatie #wayfinding #outdoorsign

Testimonial icon

“De restyling gebeurde door een internationaal team elk met hun eigen expertise” Serge Naïm, Directeur Général Marketing Compagnie des Alpes

Thierry Theys – Vintage

Creatie & installatie naambord

Klant
Restaurant Vintage

Opdracht
Creatie & installatie naambord

Sterrenchef Thierry Theys opende in een boerderij in een landelijk deel van Kontich bistro Vintage. Geheel passend met de landelijke maar toch strakke architectuur van het restaurant ontwierpen we een naambord. Oude gerecycleerde planken werden geborsteld en met een zwarte olie bezet. Hierop werden gelakte letters bevestigd.

#totem #outdoorsign

Di Massimo

Sign op gevel van historisch pand

Klant
Di Massimo

Opdracht
Sign op gevel van historisch pand

Di Massimo, een restaurant gelegen op de Graslei in Gent vroeg wallrus een gevelsignalisatie te ontwikkelen op hun historisch pand. Een stijlvolle belettering werd aangebracht op een gerecycleerde beplanking.

#outdoorsign #belettering

Meneba

beursstand Meneba

Klant
Meneba

Opdracht
Ontwerp & realisatie beursstand

Een opvallende beursstand voor Meneba op broodway as de opdracht. Een ruwe houten schil in fel contrast met een ode binnenkant vormt het decor voor de nieuwste meelsoorten van Meneba.

#beursstand #concept # plaatsing #creatie

Infopunt Zeebrugge Open

Bouw van een mobiel infopunt

Klant
Zeebrugge Open

Opdracht
Bouw van een mobiel infopunt

De haven van Zeebrugge is in volle ontwikkeling. Om omwonenden en betrokkenen te informeren, werd door Wallrus een mobiel infopunt gebouwd op basis van een zeecontainer. Deze werd volledig ingericht en voorzien van de nodige sign. Het infopunt is volledig mobiel en kan dus eenvoudig verplaatst worden naar een andere site of bouwplaats.

In samenwerking met Magenta

#concept #container #infopunt #bestickering

Avantis

Restyling gevel

Klant
Avantis

Opdracht
Integratie logo en visual op gevel

Voor de nieuwste vestiging van Avantis – winkels gespecialiseerd in houtpelletkachels – ontwierp Wallrus een stijlvolle en moderne gevel. Met thermowood werd een nieuw volume gecreëerd en hierop werd een gigantische lichtbak voorzien. Met passende gevelbelettering krijgt het gebouw een geheel nieuwe uitstraling.

Voor Avantis, specialist in moderne palletkachels, ontwikkelden we naast een nieuwe huisstijl ook de visualisaties in de verschillende winkels. Ook voor het ontwerp en de uitvoering van hun beursstand deed Avantis een beroep op ons. Op regelmatige tijdstippen worden specifieke doelgroepen via een mailing op maat geïnformeerd over de nieuwste trends en evoluties binnen het segment.

ION projectontwikkelaars

Banners op torenkraan

Klant
ION projectontwikkelaars

Opdracht
Productie en plaatsing banners op torenkraan

Ion is een projectontwikkelaar die de nadruk legt op zowel kwalitatief hoogstaande architectuur als duurzaamheid van het ontwerp. Om hun visibiliteit op hun werven te verhogen, worden banners bevestigd aan de torenkranen.

Een montagewerk op grote hoogte waar Wallrus graag voor tekent.

#belettering #banner #torenkraan #montage

Spermalie

Spermalie

Klant
Spermalie

Opdracht
Ontwerpen en plaatsen van totem

…Di Massimo, een restaurant gelegen op de Graslei in Gent vroeg wallrus een gevelsignalisatie te ontwikkelen op hun historisch pand. Een stijlvolle belettering werd aangebracht op een gerecycleerde beplanking

#totem

DBG

Nieuwe huisstijl DBG

Klant
DBG

Opdracht
Nieuwe huisstijl DBG

DBG, een architecten- & ingenieursbureau gelegen in Kortrijk vroeg wallrus om een nieuw logo en huisstijl te ontwerpen naar aanleiding van hun naamsverandering (voorheen Bureau D’hondt)
Naast de verschillende huisstijldocumenten werd het logo geïmplementeerd op de gevel en op werfbanners.

#logo #huisstijl #gevelbelettering

NKZ

NKZ

Klant
NKZ

Opdracht
Sign op gevel van historisch pand

NKZ, een groothandel gespecialiseerd in alles voor de gedekte tafel gelegen in een prachtige oude hoeve aan de rand van Kortrijk vroeg Wallrus een gevelsignalisatie te ontwikkelen op hun historisch pand. Een stijlvolle belettering werd aangebracht op de voorgevel.

#gevelletters #buitensignalisatie

Classo

Architecturale sign

Klant
Classo

Opdracht
Creatie & installatie naambord

Classo is een toonaangevende meubelzaak in Lochristi. Alle topmerken worden er verzameld onder één dak. Om de visibiliteit te verhogen en de naam Classo meer aandacht te geven in het straatbeeld, ontwierp Wallrus een stijlvolle signalisatie, volledig op maat. Er werden 40 aluminiumkokers verankerd in de grond, waarop vervolgens het logo werd aangebracht. Alles werd op een stijlvolle manier verlicht met passende grondspots.

#buitensignalisatie #architecturaal

Parc Asterix

Inpark sign

Klant
Parc Asterix

Opdracht
Concept voor alle signalisatie voor het park

Het franse Parc Asterix vroeg Wallrus om de bestaande park-signalisatie te herdenken. Een nieuw ontwerp combineert gethematiseerde elementen met innovatie materialen. Nieuwe wegwijzers volgden na een wayfinding-studie zodat iedereen zich optimaal binnen het park verplaatsen. Een volledig huisstijlhandboek moet als leidraad dienen om in de toekomst de eenheid en de stijl van de signalisatie te bewaren en nieuwe middelen te creëren. Project in hardhout in combinatie met Stratimage volkernborden.

Meneba-Taelman

Stand Broodway

Klant
Meneba-Taelman

Opdracht
Opvallende beursstand

Meneba-Taelman levert al drie generaties lang grondstoffen aan de artisanale bakker. Voor hun beursdeelname aan Broodway ontwierp Wallrus een in het oog springende beursstand, geïnspireerd door de oude graanschuren in Amerika. Er werd een volledig houten skelet gebouwd en lege meelzakken werden als shingels op de structuur geniet. Ook de volledige uitvoering en plaatsing werd door het team van Wallrus uitgevoerd.

#standenbouw #signalisatie #concept

 

EDF Lyon

Infoborden bezoekerscentrum
te Lyon

Klant
EDF Lyon

Project
sign voor bezoekerscentrum bij de waterkrachtcentrale te Lyon

De grootste franse energieproducent EDF stelt een aantal van haar productie-eenheden open voor het publiek. Voor de waterkrachtcentrale op de Rhone nabij Lyon werd een bezoekercentrum gebouwd waar men meer leert over de geschiedenis en het functioneren van de centrale. Het was de uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever om hun sites open te stellen voor iedereen dus ook voor mensen met een visuele  handicap.
Wallrus ontwierp, ontwikkelde, produceerde en plaatste alle sign voor het project.
De informatieborden werden voorzien van 3D plannen en de teksten werden in braille aangebracht. In de vloer werd een grondplan van de site ingewerkt op een zelfdragende structuur.

#3D #signalisatie met braille #outdoorsign #informatieborden #stratimage

Residentie Raveel

Residentie Raveel

Klant
Eribo

Opdracht
Creative visualisatie in Residentie

…, een restaurant gelegen op de Graslei in Gent vroeg wallrus een gevelsignalisatie te ontwikkelen op hun historisch pand. Een stijlvolle belettering werd aangebracht

#…