The Greenhouse

logo, huisstijl en signalisatie

Klant
Kortrijk Xpo

Opdracht
Creatie logo, huisstijl en signalisatie

Naast een volledige make over kreeg het restaurant aan de Rambla in Kortrijk Xpo ook een nieuwe naam met bijpassend logo en huisstijl. Wij ontwikkelden het logo en alle bijhorende signalisatie voor The Greenhouse. Een strakke belettering, het logo op  de glazen gevel, wegwijzers en de communicatie rondom het gebouw.

#gevelbelettering #huisstijl #outdoorsign #wayfinding

Tignes

Altitudes Expériences...

Klant
Skistation Tignes

Opdracht
Restyling van vertrek en aankomsthal

Het Franse skistation Tignes investeert volop in de modernisering van haar infrastructuur. Voor de renovatie van de vertrek- en aankomsthal van de funiculaire die de skier naar La Grande Motte brengt, werd Wallrus gevraagd om de gevels en de signalisatie te hertekenen. In samenwerking met een frans architectenbureau werden alle gevels en interieurs gerestyled en voorzien van een hedendaagse informatieborden in combinatie met outdoor LCD schermen.
Voor de ingang werd een LED scherm van 36m2 geïmplementeerd in een gegalvaniseerde staalstructuur. Dit scherm wordt samen met alle andere schermen centraal aangestuurd is is bestand tegen de extreme weersomstandigheden.

#concept #creatie #belettering #digitale sign #outdoorsign #LED screen

De Lijn / Eurostation

Infoborden

Klant
Eurostation

Opdracht
Informatieborden de Lijn

In het kader van het nieuwe stationsproject te Kortrijk werd de signalisatie voor de stadsbussen vernieuwd.
Wegwijzers, informatieborden met heldere en duidelijke iconen.

 #wayfinding #informatieborden

Val d’Isère

Totaalconcept voor de signalisatie

Klant
STVI Val D’Isère

Opdracht
Creatie, ontwikkeling en productie

Het wereldbekende franse skistation Val d’Isère vroeg Wallrus een nieuw concept te ontwerpen voor alle communicatie en signalisatie rondom de skiliften en op hun gebouwen. Er werd een hedendaags concept voorgesteld met een strakke typografie, een verschillende typologie per bergmassief, een coherent kleurgebruik en een duidelijke communicatie met respect voor de bestaande huisstijl. De portieken, totems, pisteplannen, gevelbelettering en tal van andere communicatiedragers werden door Wallrus ontwikkeld, uitgetekend en geproduceerd rekening houdend met de extreme weersomstandigheden. Waar nodig werden LED displays ingebouwd en werden weerbestendige LCD displays opgehangen.

#conceptcreatie #pisteplannen #digitale sign #informatieborden #Stratimage

VAL D’ISERE

restyling gevels en belettering

Klant
STVI

Opdracht
Om de herkenbaarheid van de verschillende gebouwen en liften op mekaar af te stemmen en zo de herkenbaarheid bij de bezoeker te verhogen, werd de belettering op de bestaande gebouwen gerestyled en vormelijk op mekaar afgestemd. Er werd gekozen voor een strakke witte belettering op een zwarte achtergrond van hout of staal. Bij de bouw van nieuwe gebouwen worden we steeds in contact gebracht met de architecten om de signalisatie reeds vanop plat te integreren.

#belettering #outdoorsign

Stad Kortrijk

'uit'kijk op de Leie

Klant
Stad Kortrijk

Opdracht
Creatie, ontwikkeling & uitvoering uitkijk stoelen

Samen met de mannen van Studio Basta ontwikkelden we voor het project Metamorfosen XL een reeks van uitkijkposten langs de Leie om de veranderingen van de regio duidelijk te maken.

Een uitgebreid parcours van Wervik tot Wielsbeke met meer dan 40 ankerpunten werd voorzien van een stoel met informatie over de plek, vroeger en nu. Bij elk punt kan je uitblazen, genieten van het uitzicht en iets meer vernemen over de lokale metamorfose.

Infopunt Zeebrugge Open

Bouw van een mobiel infopunt

Klant
Zeebrugge Open

Opdracht
Bouw van een mobiel infopunt

De haven van Zeebrugge is in volle ontwikkeling. Om omwonenden en betrokkenen te informeren, werd door Wallrus een mobiel infopunt gebouwd op basis van een zeecontainer. Deze werd volledig ingericht en voorzien van de nodige sign. Het infopunt is volledig mobiel en kan dus eenvoudig verplaatst worden naar een andere site of bouwplaats.

In samenwerking met Magenta

#concept #container #infopunt #bestickering

De Vlaamse Waterweg

Infopunt Hamme

Klant
De Vlaamse Waterweg

Opdracht
Inrichting infopunt Durmevallei

De Durme is een getormenteerde rivier met een verleden. Om haar terug op het rechte pad te zetten, krijgt ze net weer meer speelruimte. Daarvoor zijn verschillende ingrepen nodig. In samenwerking met Magenta, richtte Wallrus een infopunt in waar je alle informatie krijgt over het Sigmaplan. Werfcontainers werden omgedoopt tot een semi-permanente tentoonstelling met een flexibele opstelling.

#concept #indoorsign #print op vloer #mobiele informatieborden #totaalinrichting

Piscine Bourg-Saint-Maurice

Piscine Bourg-Saint-Mauice

Klant
ATB

Opdracht
Sign in het openbaar zwembad, zowel binnen als buiten

#outdoorsignalisatie# indoorsignatisatie

Outdoorsign Mille8

ROCK 'N ROLL SIGNAGE VOOR LES ARCS

Klant
ADS Les Arcs

Project
Ontwerp en uitvoering van signalisatie en landmark voor Mille8

Ontwerp, creatie en ontwikkeling van een signaletiek voor de Mille8 site in Les Arcs. Het concept bestaat uit geplooid en gelaserd CorTenstaal als drager in combinatie strakke volkernborden als informatiedrager. Strak, tijdloos en in harmonie met de omgeving.   

#landmark #CorTenstaal #wayfinding #Stratimage

EDF Lyon

Infoborden bezoekerscentrum
te Lyon

Klant
EDF Lyon

Project
sign voor bezoekerscentrum bij de waterkrachtcentrale te Lyon

De grootste franse energieproducent EDF stelt een aantal van haar productie-eenheden open voor het publiek. Voor de waterkrachtcentrale op de Rhone nabij Lyon werd een bezoekercentrum gebouwd waar men meer leert over de geschiedenis en het functioneren van de centrale. Het was de uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever om hun sites open te stellen voor iedereen dus ook voor mensen met een visuele  handicap.
Wallrus ontwierp, ontwikkelde, produceerde en plaatste alle sign voor het project.
De informatieborden werden voorzien van 3D plannen en de teksten werden in braille aangebracht. In de vloer werd een grondplan van de site ingewerkt op een zelfdragende structuur.

#3D #signalisatie met braille #outdoorsign #informatieborden #stratimage

Schildknaapgebouw

Signalisatie in congrescentrum

Klant
Muntpunt

Project
sign Schildknaapgebouw

De bewegwijzering en signalisatie in het Schildknaapgebouw te Brussel werd uitgebreid met strakke, minimalistische borden in combinatie met raambestickering. De wegwijzers zelf werden gemaakt in berkenmultiplex en voorzien van een bestickering. Het geheel past perfect binnen de typologie van het gebouw en draagt bij aan de kwaliteit van het bezoek aan de bibliotheek.

#bewegwijzering #raamsign #wayfinding #architecturale sign #signalisatie #Bibliotheek