Tignes

Altitudes Expériences...

Klant
Skistation Tignes

Opdracht
Restyling van vertrek en aankomsthal

Het Franse skistation Tignes investeert volop in de modernisering van haar infrastructuur. Voor de renovatie van de vertrek- en aankomsthal van de funiculaire die de skier naar La Grande Motte brengt, werd Wallrus gevraagd om de gevels en de signalisatie te hertekenen. In samenwerking met een frans architectenbureau werden alle gevels en interieurs gerestyled en voorzien van een hedendaagse informatieborden in combinatie met outdoor LCD schermen.
Voor de ingang werd een LED scherm van 36m2 geïmplementeerd in een gegalvaniseerde staalstructuur. Dit scherm wordt samen met alle andere schermen centraal aangestuurd is is bestand tegen de extreme weersomstandigheden.

#concept #creatie #belettering #digitale sign #outdoorsign #LED screen

De Lijn / Eurostation

Infoborden

Klant
Eurostation

Opdracht
Informatieborden de Lijn

In het kader van het nieuwe stationsproject te Kortrijk werd de signalisatie voor de stadsbussen vernieuwd.
Wegwijzers, informatieborden met heldere en duidelijke iconen.

 #wayfinding #informatieborden

Grand Hotel Belle Vue

Huisstijl en sign voor historisch pand

Klant
Grand Hotel Belle Vue

Opdracht
Huisstijl, interieurdecoratie, buitensignalisatie

Het Grand Hotel Belle Vue werd in 1912 ontworpen door architect Oscar Dumont op een driehoekig grondplan waarvan de drie hoeken beklemtoond worden door een toren. Dit stijlvolle hotel in De Haan vroeg aan Wallrus te helpen bij de volledige restylen van hun hotel. Bij de aanvang van de opdracht werd een nieuw logo en huisstijl vormgegeven. Tijdens de renovatie werd onze expertise ingeschakeld om de binnen en buitensignalisatie te herdenken en uit te voeren. Voor het interieur werden oude foto’s opgehangen en werden letters met de hand geschilderd.

#huisstijl #outdoorsign #interieur #fotografie #drukwerk

Val Cenis

belettering skiliften

Klant
Val Cenis

Opdracht
Signalisatie op en rond de skiliften

Het skigebied ‘Val Cenis’ had nood aan een nieuwe signalisatie rondom de skiliften en de verschillende activiteitenzones. Met respect voor de natuurlijke omgeving en de bestaande huisstijl, ontwierp Wallrus een reeks van portieken, totems, pisteplannen en informatieborden. De structuren werden zorgvuldig uitgetekend en geproduceerd in gelakt aluminium en volkernpanelen.

#concept #wayfinding #pisteplannen

 

Val d’Isère

Totaalconcept voor de signalisatie

Klant
STVI Val D’Isère

Opdracht
Creatie, ontwikkeling en productie

Het wereldbekende franse skistation Val d’Isère vroeg Wallrus een nieuw concept te ontwerpen voor alle communicatie en signalisatie rondom de skiliften en op hun gebouwen. Er werd een hedendaags concept voorgesteld met een strakke typografie, een verschillende typologie per bergmassief, een coherent kleurgebruik en een duidelijke communicatie met respect voor de bestaande huisstijl. De portieken, totems, pisteplannen, gevelbelettering en tal van andere communicatiedragers werden door Wallrus ontwikkeld, uitgetekend en geproduceerd rekening houdend met de extreme weersomstandigheden. Waar nodig werden LED displays ingebouwd en werden weerbestendige LCD displays opgehangen.

#conceptcreatie #pisteplannen #digitale sign #informatieborden #Stratimage

Walibi

Restyling wayfinding

Klant
Walibi

Opdracht
Restyling in-park signage + way finding

De Walibi pretparken ondergingen onlangs een grondige metamorfose. Hiervoor ontwikkelde Wallrus een volledige nieuwe signalisatie die past binnen de nieuwe huisstijl en de rebranding van de 4 parken. Trendy attractieborden, stevige wegwijzers, overzichtelijke parkplannen,  duidelijke instructieborden en communicatie voor shops werden herdacht, ontworpen en vormgegeven. Duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en aanpasbaarheid vormden het uitgangspunt van deze studie.

Tegelijkertijd werd voor de 4 verschillende locaties een wayfindingstudie  gemaakt om de verplaatsingen van de bezoekers in kaart te brengen en te sturen en om de inhoud van de directionele borden te bepalen.

Alles werd in een handig handboek verzameld en dient nu als basis bij elke aanpassing of uitbreiding.

#concept #creatie #wayfinding #outdoorsign

Testimonial icon

“De restyling gebeurde door een internationaal team elk met hun eigen expertise” Serge Naïm, Directeur Général Marketing Compagnie des Alpes

VAL D’ISERE

restyling gevels en belettering

Klant
STVI

Opdracht
Om de herkenbaarheid van de verschillende gebouwen en liften op mekaar af te stemmen en zo de herkenbaarheid bij de bezoeker te verhogen, werd de belettering op de bestaande gebouwen gerestyled en vormelijk op mekaar afgestemd. Er werd gekozen voor een strakke witte belettering op een zwarte achtergrond van hout of staal. Bij de bouw van nieuwe gebouwen worden we steeds in contact gebracht met de architecten om de signalisatie reeds vanop plat te integreren.

#belettering #outdoorsign

Stad Kortrijk

'uit'kijk op de Leie

Klant
Stad Kortrijk

Opdracht
Creatie, ontwikkeling & uitvoering uitkijk stoelen

Samen met de mannen van Studio Basta ontwikkelden we voor het project Metamorfosen XL een reeks van uitkijkposten langs de Leie om de veranderingen van de regio duidelijk te maken.

Een uitgebreid parcours van Wervik tot Wielsbeke met meer dan 40 ankerpunten werd voorzien van een stoel met informatie over de plek, vroeger en nu. Bij elk punt kan je uitblazen, genieten van het uitzicht en iets meer vernemen over de lokale metamorfose.

Bellewaerde

Signalisatie in het pretpark

Klant
Bellewaerde

Opdracht
Signalisatie binnen het pretpark

Als onderdeel van Compagnie des Alpes is Bellewaerde hét familiepretpark in Vlaanderen. Om de kwaliteit van het parkbezoek te verhogen werd ons gevraagd om de in-parkcommunicatie volledig te herwerken en te vernieuwen. Attractieborden, wegwijzers, parkplannen en horeca communicatie werden herdacht, ontworpen geproduceerd en geplaatst. Voor informatieborden werd gepersonaliseerde HPL panelen gebruikt. Deze bieden een uitzonderlijke garantie van 10 jaar op UV-straling, zijn extreem krasbestendig en vandalisme-proof.
Op basis van een wayfinding-studie kan iedereen zich optimaal binnen het park verplaatsen. Een volledig huisstijlhandboek moet als leidraad dienen om in de toekomst de eenheid en de stijl van de signalisatie te bewaren.

#outdoorsign #concept #creatie #wayfinding

De Vlaamse Waterweg

Infopunt Hamme

Klant
De Vlaamse Waterweg

Opdracht
Inrichting infopunt Durmevallei

De Durme is een getormenteerde rivier met een verleden. Om haar terug op het rechte pad te zetten, krijgt ze net weer meer speelruimte. Daarvoor zijn verschillende ingrepen nodig. In samenwerking met Magenta, richtte Wallrus een infopunt in waar je alle informatie krijgt over het Sigmaplan. Werfcontainers werden omgedoopt tot een semi-permanente tentoonstelling met een flexibele opstelling.

#concept #indoorsign #print op vloer #mobiele informatieborden #totaalinrichting

Val Cenis

Belettering
Vieux Moulin

Klant
Val Cenis

Project
Signalisatie aan een skilift te Val Cenis

Opdracht
Een totaalconcept voor de nieuwste skilift in Val Cenis. In samenspraak met het architectenbureau werd de signalisatie geïntegreerd in de minimale stijl van het gebouw. Functionaliteit, duurzaamheid en duidelijkheid staan hierbij centraal.

#outdoorsign #belettering #signalisatie

Piscine Bourg-Saint-Maurice

Piscine Bourg-Saint-Mauice

Klant
ATB

Opdracht
Sign in het openbaar zwembad, zowel binnen als buiten

#outdoorsignalisatie# indoorsignatisatie

Comics Station

Indoor sign

Klant
Comics Station

Opdracht
Indoor Sign

Comics Station, een Indoor pretpark gelegen in het hartje van Antwerpen vroeg Wallrus een signalisatie te ontwikkelen passend …. Een stijlvolle belettering werd aangebracht op …

#binnensignalisatie #pretpark

Parc Asterix

Inpark sign

Klant
Parc Asterix

Opdracht
Concept voor alle signalisatie voor het park

Het franse Parc Asterix vroeg Wallrus om de bestaande park-signalisatie te herdenken. Een nieuw ontwerp combineert gethematiseerde elementen met innovatie materialen. Nieuwe wegwijzers volgden na een wayfinding-studie zodat iedereen zich optimaal binnen het park verplaatsen. Een volledig huisstijlhandboek moet als leidraad dienen om in de toekomst de eenheid en de stijl van de signalisatie te bewaren en nieuwe middelen te creëren. Project in hardhout in combinatie met Stratimage volkernborden.

Outdoorsign Mille8

ROCK 'N ROLL SIGNAGE VOOR LES ARCS

Klant
ADS Les Arcs

Project
Ontwerp en uitvoering van signalisatie en landmark voor Mille8

Ontwerp, creatie en ontwikkeling van een signaletiek voor de Mille8 site in Les Arcs. Het concept bestaat uit geplooid en gelaserd CorTenstaal als drager in combinatie strakke volkernborden als informatiedrager. Strak, tijdloos en in harmonie met de omgeving.   

#landmark #CorTenstaal #wayfinding #Stratimage

EDF Lyon

Infoborden bezoekerscentrum
te Lyon

Klant
EDF Lyon

Project
sign voor bezoekerscentrum bij de waterkrachtcentrale te Lyon

De grootste franse energieproducent EDF stelt een aantal van haar productie-eenheden open voor het publiek. Voor de waterkrachtcentrale op de Rhone nabij Lyon werd een bezoekercentrum gebouwd waar men meer leert over de geschiedenis en het functioneren van de centrale. Het was de uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever om hun sites open te stellen voor iedereen dus ook voor mensen met een visuele  handicap.
Wallrus ontwierp, ontwikkelde, produceerde en plaatste alle sign voor het project.
De informatieborden werden voorzien van 3D plannen en de teksten werden in braille aangebracht. In de vloer werd een grondplan van de site ingewerkt op een zelfdragende structuur.

#3D #signalisatie met braille #outdoorsign #informatieborden #stratimage